Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Egyéb gasztroblogok képes leírás - Gasztroblog.tlap.hu
részletek »

Egyéb gasztroblogok - Gasztroblog.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gasztroblog.tlap.hu » Egyéb gasztroblogok
Keresés
Találatok száma - 17 db
Álom Receptek

Álom Receptek

Ez az oldal sikeresen ötvözi a kis gasztronómiai blogok személyességét a nagy receptportálok professzionalizmusával. Az oldalon belüli navigálásban a főoldali kategóriák és jobb oldalsávban található címkefelhő segít, ezenkívül megtalálható a receptek alfabetikus listázása is. A rengeteg recept közül kiemelendő a levesek, előételek, a szárnyas ételek, a gombás receptek, a krumplis és zöldséges ételek, a sütemények és a gluténmentes ételek, de az egytálételek, a tészták és az egzotikus ételek is megérnek egy próbát. Azokat sem éri csalódás, akiket a saláták, a diétás ételek vagy a tojásos receptek hoznak lázba. A látogatóknak lehetőségük van saját recept beküldésére, és a honlap követésére a legnépszerűbb közösségi oldalakon.

Anci falatkái

Anci falatkái

* Töltött paprika light * Epres kekszes * Édes cukorfalat * Eperhab * Spenótos gnocchi tejszínes-füstölt sajtos mártásban bazsalikomos húsgombóccal * Kukoricás, hagymás virslisaláta * Fahéjas, narancsos zabkása * Narancsos-mézes csípős csirkefalatkák * Körözött * Sütemények tojás, búza és rozsliszt nélkül - csak néhány ízelítő az itt található receptek közül ...

Bisztrókonyha

Bisztrókonyha

Fazekas László, az Arcade Bistro volt séfjének gasztróoldala. Receptek, étteremlátogatások, cikkek. Napi betekintés a jelenlegi konyhájába, villanások, ételfotók. Főzés.. semmi több. Nem vagyok egy PR arc, nem vagyok simulékony, nem vagyok sztár chef, és nem vagyok tipikus ?jófej? sem. Egy konyhai munkás vagyok, aki teszi a dolgát. Ha úgy tetszik: ízig-vérig SZAKÁCS vagyok! Eredetileg nem akartam blogot indítani? a klasszikus értelemben nem is írok. Csak elmondok egy-két gondolatot és megfogalmazom a véleményem. Nem fogok oktatni, ezt megteszik nálam nagyobb szakemberek. Csak megosztom élményeimet és tapasztalataimat. Írni fogok az alapanyagokról, a különböző szakmai élményeimről, akár más étteremben tapasztaltakról, az Arcade életéről, a napi robotról, a mosogatókról-szakácsokról, a pincér-felszolgálókról ? micsoda különbség!!! ? de legfőképp arról, amit szeretünk: az ÉTELRŐL. Ez a ?blog?senkinek és semminek nem áll érdekében és nem kell, hogy tetsszen! Viszont, ha bárkinek kedve telik az olvasásában, annak nagyon örülök! üdv: Fazekas László chef

Gastrolove

Gastrolove

6 éves nagydumás kislányként lestem el Anya minden mozdulatát a konyhában és lelkesen utánoztam őt először a kerti homokozóban később pedig már mellette a konyhában. 11 évesen kezdtem el feljegyezni az aprócska naplómba azokat a recepteket amik különösen ízlettek. Mára már 6 ilyen kiskönyvem betelt innen-onnan elesett, illetve saját magam kreált ételreceptekkel. 2012 év végén végignézegettem az összes kis ?receptkönyvemet? és egyetlen fogadalmat kötöttem az új évre: hogy végre elindítom a saját gasztro-honlapomat! A honlap létrejötte közös munka a párommal, aki hobbyból ételfotózással foglalkozik az én nagy örömömre:) A táplálkozásban a szélsőségektől mentes középutat járom. Ritkán fogyasztok hús-félét, de rajongani tudok egy jó marha-burgerért, nincs tele a kamrám bio-cuccokkal, de odafigyelek az egészséges alapanyagokra, igyekszem a finomított cukrot természetes édesítőszerekkel pótolni, de ölni tudok egy fagylalt-tortáért. Remélem, hogy a receptek között mindenki talál ínyére valót!

Gasztro Chili-blog

Gasztro Chili-blog

Ezt a fűszert jellemzően Mexikóhoz, a Karib-térséghez, Indiához vagy Thaiföldhöz társítjuk. De tény, hogy egyre nagyobb népszerűségnek örvend Európában és hazánkban is! A klasszikus magyar konyha receptjeiben nem találjuk meg. Szeretnénk megismertetni nagyközönséggel ezeket az új ízeket . Akár nyersen, akár feldolgozva az egészen apró Madár chilitől a világ egyik legerősebbjéig a Szellem chili-ig. A chilifélék elsődleges forrásai a kapszaicinnek, mely vegyület képes megakadályozni a zsírsejtek növekedését. Az emésztést és a vérkeringést serkenti. A fogyni vágyók étrendjükbe beilleszthetik! Antibakteriális hatásának köszönhetően tisztítja az orr és melléküregeket. Megelőzhetők felső légúti megbetegedések. A hiedelmekkel ellentétben gátolja a gyomorfekély kialakulását! Fogyasztása során a gyomrot olyan váladék elválasztására készteti, mely a gyomor nyálkahártyának védelmet nyújt az irritáló anyagok ellen. A szív és érrendszer védelmét biztosítja. Fájdalomcsillapító hatású, használható reumás panaszok enyhítésére,hatásos lehet fogfájás esetén. Az övsömörrel, pikkelysömörrel járó kellemetlen panaszokon is enyhít! Ezekben az esetekben a kapszaicin tartalmú készítmények külsőleg jav

Hirdetés
gasztroamatőr

gasztroamatőr

Tanuljunk együtt sütni-főzni. Teljesen kezdő vagyok a konyhában.Új recepteket szeretnék elkészíteni és megosztani veletek. Célom hogy a velem azonos abszolút kezdőknek segítsek a lehető legrészletesebb leírással és rengeteg fényképpel. Nagyon szeretem a fűszeres ételeket.Számomra mindegyik elkészítése egy újdonság lesz :) Nagyrészt olyan ételeket fogok készíteni (legalábbis megpróbálom) amiben biztos hogy lesz valamilyen hús is. Ne gondoljátok azt hogy nem szeretem a zöldségeket,gyümölcsöket...Sőt! Viszont egy saláta mellé szükség van valamilyen húsra is hogy az ember jól is lakjon.

Gourmeonline

Gourmeonline

Szakcikkeinket képzett szakíróink írják, sokszor riport jelleggel, hogy a lehető leghitelesebb forrásból származzanak a közzétett információk. Természetesen szívesen fogadjuk és teret is adunk olvasóink írásainak és receptjeinek is. Minden hónapban 10 értékes könyvajándékkal honoráljuk azokat az olvasóinkat, akik a legtöbb saját receptjüket vagy írásaikat teszik közzé a weboldalunkon és megosztják azokat másokkal.

Házisáfrány

Házisáfrány

A fazék, a belevalók és az óperenciás tenger... Gasztroblog azoknak, akik szeretnek főzni egyszerűen, a világ fűszereit és különböző konyháit ötvözve. Házisáfrány imád főzni, sokat utazik ás mindenhol mindent megkóstol, kipróbál és később megfőz, lefotóz. Az életben sok jó dolog van, de főzni igenis az egyik legjobb.

Italia: Az ízek művészete. A művészetek íze.

Italia: Az ízek művészete. A művészetek íze.

Megint egy új kis dal a szerelemről, megint egy új kis dal és megint erről! Amióta elhatároztam, hogy belevágok a honlapkészítésbe, állandóan Szenes Iván Szeretni bolondulásig c. slágerének ez a sora jár a fejemben. Bevallom őszintén, elég sokat tépelődtem, vívódtam azon, hogy egyáltalán nekifogjak-e, lehet, hogy már túl elcsépelt a téma, az utóbbi években olyan sokan foglalkoztak Vele a legkülönbözőbb szemszögekből, úgy érzem szinte kicsit már kötelezővé is vált beszélni Róla. Azután, meggyőztem magam arról, hogy talán érdemes másokkal is megosztani azokat az élményeket, tapasztalatokat, érzéseket, melyek hatására bátran kijelenthetem, hogy számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül szeretni bolondulásigezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a csodáról az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. Nincs semmiféle nagy titok ebben, csupán a lehető legtermészetesebb, leghétköznapibb módon próbáljunk közelíteni a kulináris és kulturális élvezetekhez is.

Hirdetés
Konyhatündér leszek

Konyhatündér leszek

Tippek, trükkök kezdőknek és haladóknak a konyhatündérré váláshoz, avagy minden, amit szakácskönyvekből nem tudhatunk meg. A főzés számomra kaland, kreativitás és utazás a világ minden tájára. A blogomban elsősorban azoknak szeretnék segíteni, akik bátortalanok a konyhában. és szeretnének tisztában lenni a főzés rejtelmeivel.

Lélek az ételben

Lélek az ételben

Táplálkozás és lélek: folytonos kölcsönhatásban és tükröződésben állnak egymással. Öt blogger, öt irányból, öt témában közelíti meg az egészséges étkezés témakörét. Elsősorban kisgyerekes családoknak, de tulajdonképpen minden olyan embernek szeretnék segíteni, akik szerint a tudatosság mindenek előtt a legfontosabb. A helyes arányok, a szezonalitás, a megfelelő alapanyagismeret felé szeretnénk olvasóink figyelmét terelni és fogódzót nyújtani a mindennapokban, hogy a főzés ne teher, az étkezés ne élettani funkcióink kielégítése, hanem töltődési pont, együttes élmény legyen. Lélek az ételben - élet az ízekben.

Marisom receptjei

Marisom receptjei

Süssünk-süssünk valamit... Befőzés Bejgli Csirkehús Csokoládé Csülök Darált hús Dió Édesség Fánk Főétel Főtt tészta Gyümölcs Hal Kacsahús Kelt tészta Kenyér Köret Krém Lekvár Lev eles tészta Leves Marcipán Marhahús Máj Mák Mártás Mese torta Olajban sült Pác Péksütemény Piskóta Pogácsa Rakott étel Rétes Rizs Sertéshús Sós sütemény Sült Sütemény Szabadtűzön S zendvicskrém Tészta Torta Túró Vadhús Vajas tészta Wook Zöldség - ezekről és még sok másról olvashatsz.

Merre nyílik a konyhaajtó?

Merre nyílik a konyhaajtó?

Gasztro blog, nem csak haladóknak- számos recept közül válogathatnak a látogatók, konyhai alapismeretekkel megtűzdelve, aki ide betér, otthonosan fogja magát érezni a konyhában. A recepteket konyhai alapismeretek is bővítik, az ételek pedig a gyors és finom kategóriát erősítik. Minden egyes étel kipróbált, saját fotóval van ellátva. Legtöbbje 1 órán belül elkészíthető, tehát nem kell órákat tölteni vele a konyhában.

Nyuszikaja - Ételek, kísérletek, receptek, tanulás

Nyuszikaja - Ételek, kísérletek, receptek, tanulás

Ételek, kísérletek, receptek, tanulás - Olvasott és saját receptek, ritkán hagyományos ételek. Egyre többször főzök fejből, vagy csak egy negyed recept alapján és nagyon-nagyon élvezem. A legjobb kikapcsolódás és szórakozás, és még éhen sem maradunk. Szívesen ajánlom a blogomat kezdő és nem kezdő látogatóknak, egy jó ötletért, kipróbálásra.

Oliva

Oliva

Egyszerű receptek; változatos és modern ízek hozzáférhető alapanyagokból. Tippek és ötletek mindazoknak, akik szeretnek vagy szeretnének főzni, de eddig azt hitték, hogy ahhoz sok idő kell. Itt rengeteg gyorsan elkészíthető recept található: húsételek, tészták, ínycsiklandó levesek, halak, desszertek...stb.

Süt, főz, nem szakács

Süt, főz, nem szakács

Szenzációs blog gyönyörű képekkel. Ötlet recept - Kakaós fonott kalács: Május közepe ide vagy oda, hideg van. Nagyon. Ráadásul sikerült valamilyen vírust összeszednem, ezért itthon kell pihennem. Hogy ne vacogjak folyamatosan, alternatív fűtési lehetőségeket kerestem, ami egy panel lakásban elég reménytelennek tűnt, elsőre. A konyhai sütő jó hőforrásnak tűnt, és ha már bekapcsoltam, gondoltam, ne tegye hiába, megkísérlek egy lusta kelt tésztakészítést, amit már úgyis régóta terveztem.

Utazás gasztronómiába

Utazás gasztronómiába

Minden, mi szem-szájnak ingere. Nagyon finom falatok sok-sok képpel és elkészítési útmutatóval. Egy tipp - napraforgókenyér: Az ötlet szintén Max-tól, de az ő receptje egy éjszakát pihen, én meg általában elfelejtettem, vagy nem volt kedvem megcsinálni, szóval izé... De kaptam egy nagyon hasonlót, az alapján készült, viszont a fázisfotók nagyon szépek és érthetőek nála, így erre hagyatkozok én is. Másik, bár nagyon hasonló recept - levélben kaptam, onnan másoltam: Kenyértésztához: 650 gr. sima liszt 100 gr. rétesliszt 300 ml. langyos tej 3 tojás 1 teáskanál currypor (Ez el is maradhat, én viszont szeretem, mert szép sárga színt és különlegesen finom aromát ad.) 40 gr. friss vagy 2 tasak szárított élesztő 1 kávéskanál só 1 kávéskanál cukor A lapok megkenéséhez: 100 gr. puha margarin vagy vaj 1 tojás sárgája A tetejére: 1 tojás sárgája 30 ml. tej Az élesztőt 1 dl. langyos cukros tejben felfuttatjuk. A tésztához valókat összedolgozzuk úgy, hogy a curryport a lisztben még szárazon elkeverjük. Dagasztjuk, meleg helyen a duplájára kelesztjük. A recept megtekintéséhez kérlek, látogass el a blogba.

Tuti menü