Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Egyéb, speciális gasztroblogok képes leírás - Gasztroblog.tlap.hu
részletek »

Egyéb, speciális gasztroblogok - Gasztroblog.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gasztroblog.tlap.hu » Egyéb, speciális gasztroblogok
Keresés
Találatok száma - 29 db
7 TUTI Medvehagyma Recept

7 TUTI Medvehagyma Recept

Medvehagyma recept minden napra. Könnyen elkészíthető ízletes medvehagymás ételek egész hétre. Medvehagymás reggeli, Medvehagyma levesek, főtételek és egy medvehagyma pogácsa. Medvehagymás Tojásrántotta - Medvehagymás Fokhagyma krém Leves - Mustáros Medvehagymás Csirke Pirított Hagymával - Medvehagymás Chilisbab - Kolbászos Medvehagymás Krémsajtos Göngyölt Csirkemell - Medvehagymás Saláta Leves - Medvehagymás Pogácsa. Medvehagyma recept ami jó a szervezetnek. Jó étvágyat kíván a MecsekiMedvehagyma.

Ági görög konyhája

Ági görög konyhája

Minden kedves olvasót üdvözlök! 22 éve élek Görögországban és "magyarul" már alig főzők. Családom ízlése szerint konyhámban 99%-ban a görög ízek dominálnak, abból is igyekszünk az egészségesebbet. Időnként azért becsúsznak édességek és laktatós nagy kaják is:)) Időm kevés, fiam finnyás, így sok extrát ne várjatok, inkább amolyan mindennapos görög ételeket. Jó kísérletezgetést azoknak, akik valamelyik receptem kipróbálják!!:)

Andi gluténmentes konyhája

Andi gluténmentes konyhája

Magamról Két fiúcska édesanyja vagyok. Gergő és Milán, na és az apukájuk tölti ki életem. Pedagógusként dolgozom egy általános iskolában, kémiát és technikát tanítok. Gergő már nagy ovis legény, Milán még most tapossa első lépéseit. Ha van időm szívesen főzök, de sohase tudom kitalálni hogy mi legyen az ebéd....így megszállottan olvasgatom a kajás oldalakat. Sajnos lisztérzékeny vagyok, így sok minden kimarad az étrendemből....ezt a család is megsínyli. De nem panaszkodnak. :-) Próbálok finomakat tenni így is a családi asztalra. Hobbim nem nagyon van, sajna semmiben nem voltam kitartó annyira hogy legyen. Szeretek olvasni, bár most erre nincs időm.... Van két kutyusunk, szintén éhenkórászok....

Biobrigi

Biobrigi

BioBrigi, avagy megint mi a csudát eszel? Pedig nem bio, csak többnyire egészséges táplálék akar lenni... viszont a név rajtam maradt. Érdekel az egészséges életmód, szeretek sütni-főzni, olvasni, kirándulni, módjával a kertben tevékenykedni :) Egy amatőr rézfúvós zenekarban klarinétos vagyok. A többit pedig idővel...

Cukroskata

Cukroskata

MIÉRT? Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek .Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat.(Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is)

Hirdetés
Diétás mindennapok

Diétás mindennapok

Bevallom, a főzés terén csak próbálkozásaim voltak - bár egy jól leírt munkásabb recepttel azért elbírok - az igazi kihívást a sütés jelenti. Mivel vérbeli édesszájú vagyok, kézenfekvő volt a diétás sütikkel kísérleteznem - ennek egyik eredménye ez a blog. Így ezen az oldalon olyan általam is kipróbált recepteket találsz, amelyek bátran beilleszthetőek az egészségtudatos életmódba - a mérték megtartása mellett. Mivel nem sütök túl gyakran, az egyszerűségre törekszem: nálam nincsenek habos-babos csodák, ellenben a kezdők is bátran nekifuthatnak bármelyik sütinek. A recik elkészítési passzusa néhol megmosolyogtatóan terjedelmes, ennek oka a saját gyakorlatlanságom; a sikeres sütitesztek után aprólékosan lejegyeztem minden tudnivalót, hogy legközelebb is jól sikerüljön. A receptek nagy része kollégáktól származik, rájuk minden esetben hivatkozom. Az újabb alkotások egy része viszont saját fejlesztés; ha ezek közül készítesz el valamit és közzéteszed, kérlek, hivatkozz a blogomra. Remélem, találsz kedvedre való sütivalót, a visszajelzéseket szeretettel várom!

Eszter Befőz

Eszter Befőz

Befőzök szörpöket, készítek lekvárokat, savanyúságokat, és mindent ami tartósítás mert szeretem csinálni. De hogy barátaimmal is megoszthassam őket, nyitottam egy blogot nekik. Itt látni majd a folyamatot hogy mi van épp, mi készül, stb. Mióta megírtam ezt a bejegyzést, sok víz lefolyt a Dunán, úgyhogy már a repertoárba felveszem az ételfényképezést is, mert időközben ugyanannyira, vagy talán még jobban megszerettem azt is.

Fogyikonyha

Fogyikonyha

Imádok főzni, enni, kóstólni, csipegetni, majszolni vagy csak ízlelgetni. Leginkább mégis az alkotás ténye ami magával ragad.... Elsősorban fogyókúrás ételek, receptek találhatók a blogban, sütemények, egyebek.

Főzzünk olaszul

Főzzünk olaszul

Két kisfiam mellett ha dolgozom, akkor újságot szerkesztek, és újabban ételeket fotózok. Szeretek az Ecserire járni és alkudozni (vagy a Vaterán licitálni) bútorokra, régi tárgyakra. Állandó utazhatnékom van.

Hirdetés
Gasztro Trend blog

Gasztro Trend blog

A Gasztro Trend online magazin egyik legfontosabb céljai között szerepel a hazai gasztronómiai kultúra jelenének és jövőjének, valamint a kulináris művészetek (gourmet) bemutatása, különleges és finom ételek és italok receptjeinek publikálásával, illetve vendéglátóhelyek ismertetésével. Recept beküldése képpel, gasztronómiai és vendéglátóipari lexikon, híres magyar borvidékek és borok ismertetése, magyarországi vendéglátóhelyek (pl.: étterem, bisztró) bemutatása a szakácsok és séfek feltüntetésével.

Gitta nyersétel blogja

Gitta nyersétel blogja

Gitta vagyok. Szeretném megismertetni minél több emberrel az élő ételek világát. Gitta elszánt hittel, energiával, áradó szeretettel építi gasztroblogját, melyben megismerheti a nézőközönség a nyersétkezés fortélyait, bepillantást nyer az élő, nyers, vitamindús ételek világába.

Gránátalma - gluténmentes ételek

Gránátalma - gluténmentes ételek

Gluténmentes receptek széles választéka és egy kis locsifecsi. Nagyon jókedvű blog, érdemes bekukkantani. Recept ízelítő: 'Gesztenyés muffin avagy főszerepben a gesztenye Karácsonyra készülődve a lakást belepi a sütemények illata -szinte minden hétvégén. Fahéj, citrom, narancs, szegfűszeg, dió, mák, gesztenye -éppen mikor melyik hozzávaló kapja a főszerepet. Most a gesztenyén van a sor. 12 dkg kristálycukor 12 dkg Schar Mix C -gluténmentes liszt 12 dkg vaj 12 dkg reszelt gesztenyemassza 2 tojás 2 ek tej 1 tk sütőpor 1/2 tk szódabikarbóna'

Íz és Itália

Íz és Itália

Íz és Itália: olasz gasztronómia, olasz ételreceptek, gasztrotörténet és étkezési kultúra. Olyan eredeti, autentikus olasz ételek receptjeit és elkészítését bemutató, fényképekkel illusztrált gasztroblog melyek Magyarországon is gond nélkül elkészíthetok illetve amelyeket az Olaszországban járó turistának érdemes megkóstolnia. Az oldal bemutatja - az ételek eredetét, történetét, a hozzájuk kapcsolódó legendákat -az otthon kevésbé ismert alapanyagokat, nyersanyagokat, esetenként helyettesítoket is javasol - az alapanyagok feldolgozását, megtisztítását - valamint az egyes ételek helyes elfogyasztásához (étkezési etikett) is tanácsokat ad.

Judu's special

Judu's special

Speciális diéta Dr. Natasha Campbell-Mcbride - angol neurológus és táplálkozáskutató - ajánlásai alapján. A bélrendszer és az agyműködés kapcsolata okán e diétával sok (a hagyományos orvoslás szerint gyógyíthatatlan) betegség kezelhető. A diétánkról részletesebben a http://www.gaps.me/ oldalon olvashatsz. Dióhéjban: no glutén (liszt), no kazein (tej), no cukor, no keményítő, no hydrogenizált, génmódosított, tartósított, feljavított, iparilag előállított temékek. (A paleo diéta ennek az egyszerűsített változata.) Lehetőség szerint bio/organikus zöldségeket, gyümölcsöket, húsokat, halakat, tojást, mézet, olajos magvakat, fermentált ételeket és fűszernövényeket használok és ebből varázsolok! :) Itt nem találsz porcukorral szórt csodákat, liszttel készült finomságokat, szemkápráztató krumpli- vagy rizsköretet!

Kelt tészták

Kelt tészták

Mindenféle kelt tészta recept képekkel: Pizza gazdagon Sós, köménymagos kifli Ostoros rétes Bukta Fonott, foszlós kalács Fánk Kakaós csiga Lángos Tejfölös pogácsa A felsorolásból látható, hogy finom, ismert kelt tészta receptek találhatók.

Koktél receptek Blogja

Koktél receptek Blogja

Koktélok és koktél receptek minden mennyiségben. Hasznos tanácsok, érdekességek, receptek, cikkek. Ha igazi koktél kedvelő vagy és inspirációra van szükséged egy-egy koktél elkészítéséhez, jó helyen jársz. Kommentelj, like-olj, ha megtetszik valamelyik koktél recept vagy gasztro cikk. Kattints most a linkre.

Leves mánia

Leves mánia

Telis-tele levesekkel, ebben a blogban csak leves recepteket találsz, szép étvágygerjesztő képekkel. Recept ízelítő: '15 perces zöld nyárileves. Hozzávalók: 2 ek olívaolaj vagy diónyi vaj, egy csokor zöldhagyma felaprítva, 3 cukkini felaprítva, 200 g fagyasztott vagy friss zöldborsó, 900 ml zöldség alaplé, 80 g friss spenótlevél, maréknyi mentalevél, só, bors, 2 púpozott ek zsírosabb joghurt + a tálaláshoz. Elkészítés: 1. Forrósítsuk fel a zsiradékot, tegyük rá a hagymát és a cukkinit, keverjük át, majd fedjük le és pároljuk 3 percig. 2. Ezután adjuk hozzá a borsót és a forró alaplevet, forraljuk fel, fedjük le és pároljuk 4 percig. 3. Tegyük bele a spenótleveleket, főzzük tovább rövid ideig, míg megfonnyadnak, majd vegyük le a tűzről az edényt és várjunk kicsit, míg valamennyire kihűl.'

Tuti menü