Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gasztroblogok - blog.hu képes leírás - Gasztroblog.tlap.hu
részletek »

Gasztroblogok - blog.hu - Gasztroblog.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gasztroblog.tlap.hu » Gasztroblogok - blog.hu
Keresés
Találatok száma - 24 db
5 hozzávaló

5 hozzávaló

Finom ételek, kis felhajtással, néhány összetevőből. Ha tudni szeretnéd, hogyan varázsolj kevés idővel, nem túl bonyolult, de finom vacsorát néhány összetevőből, akkor jó helyen jársz! Szeretek főzni, de a bonyolult ételek nem az én műfajom. A spájzomban mindig van pár alap élelmiszer, amikből bármikor tudok valami finom vacsorát főzni. Most megmutatom, hogy lehetséges ez, csupán 5 hozzávalóból! A gyors ételeknek szerintem két típusa van. Az egyik, amikor 15-20 perc alatt varázsolunk komplett menüt az asztalra. A másik, mikor 30-50 perc alatt készül el az étel. De mindkét esetben sokat rövidít a kevés hozzávaló az elkészítési időn.

A főzés tudománya

A főzés tudománya

Recepttucatblog - másként :) Konyhaelmélet és háztartástan álkezdőknek és haladóknak Ízelítő a blog tartalmából: Idén sem én leszek az év idénybloggere. A húsvétot bebuktam, az eper mindennemű cukros transzformációjáról már nyilatkoztam, a spárgáról minden tavasszal megírja valaki, hogy büdös, és addig vegyük gyorsan, amíg még lehet, holott a fagyasztott, zsenge zöld spárga egész évben elérhető, nem kell tisztítani, és nincs gond a fásságra. Az újkrumpli meg... hát, semmi nem motivál, hogy a kacsazsíros-tepsis, ilyen-olyan zöldfűszeres sütésen kívül mással is fáradjak, hisz - a vele sült új fokhagyma mellett - a ropogósra pirult héja a legjobb.

A Gasztro Kalandor

A Gasztro Kalandor

Minden évben ellátogatok Erdélybe, elvégre apai ágon onnan számazom. Most szeretném megosztani az általános tapasztalataimat. Erdélyben kajálni alapvetően jó dolog, de semmiképp sem diétás, azt hiszem ott még a kolbásznak is szalonna a körete és reggel sem fukarkodnak a pálinkával. Jó, rendben. Én a világért sem akartam kilógni a sorból, nyomtam magamba reggel az oldalast, meg az 50 fokos házi szilvát, nem mondom, hogy rossz volt, de minden esetre én még müzlihez vagyok szocializálva. Szerencsére minden nap elképesztő kilométereket gyalogoltunk hegyekben, falvakban, szorosokban, úgyhogy nem maradt rajtunk az extra kalória. Egyik érdekes étel, amit említenék a mititei, vagy más néven miccs, ami picikéket jelent és leginkább a csevapra hasonlít, viszont a fűszerezése egészen különleges. Marha-, sertés- és birkahús keverékéből fokhagymával és fekete borssal fűszerezett, kb. 10 centiméter hosszú rudakat készítenek, amelyet grillen sütnek meg. Általában mustárral fogyasztják. Nem egy könnyű étel ez sem. Volt szerencsém a Tusnádi Fesztivál keretében elég sokat fogyasztani belőle, amit csak megfelelő mennyiségű sör (egyébként drágább helyeken 1EUR/korsó) és pálinka (amit itt deciben mérne

A Két Cica Konyhája

A Két Cica Konyhája

A blogomon mindenek előtt hazai alapanyagokból a magyar ízlésvilágnak megfelelő ételeket készítek, korszerűsített formában. A blog tartalmát élménybeszámoló egészítik ki, illetve az olvasókat segítő ajánlások termékekről, szolgáltatásokról, éttermekről, kávéházakról. Időről időre publikálok interjúkat is, nemcsak a gasztronómia világából ismert emberekkel, de beszélgetésünk fókuszában mindig ez áll.

Á la Beck

Á la Beck

Főzés nem bonyolultan, de jóízűen, jókedvvel. Az egyik gyerekem azt mondta, írjak blogot, főleg arról, hogy és miket főzök. A másik gyerekem nagyon helyeselte. Hát a kedvükért megpróbálom. Remélem, hasznát veszik, és talán más is, aki nem akarja túlbonyolítani, csak változatossá tenni az ételét (életét?).

Hirdetés
Apa a konyhában

Apa a konyhában

Egy friss apuka kalandozása a konyhában. Igyekszem heti rendszerességgel alkotni, mindig azt, amire újdonsült családom éppen megéhezik. Főzök családi receptekből, szakácskönyvekből, de külföldi blogokból is, mindig olyat, amit még sosem próbáltam azelőtt. Célom az, hogy a hozzám hasonlóan kezdő szakácsok is alkothassanak finom ételeket, még akkor is, ha fogalmuk sincs arról, mi is az a rántás.

ApróChef

ApróChef

Sziasztok! Egy frissen végzett szakács osztja meg tapasztalatait, sikereit, kudarcait, ötleteit, valamint véleményét mindenről, ami csak a gasztronómiát illeti. Szerkesztőtársam pedig nem más, mint a világ egyik legjobb-de mindenképp legapróbb- kuktája, Törpiri. Kukkantsatok be hozzánk, szeretettel várunk Titeket! Jó helyen jártok, ha élménybeszámolót, véleményt, gasztronómiai gondolatokat vagy épp recepteket kerestek. Gyertek bátran, reméljük olyan jól érzitek majd magatokat nálunk, mint amennyire örömet okoz nekünk az oldal szerkesztése! Az AproChef kicsiny, ám annál lelkesebb csapata.

Babakonyha

Babakonyha

A sütés-főzés egyik nagy szenvedélyem, és olyan régről ered, hogy talán mondhatom, hogy a babakonyhában kezdődött. Már régóta fontolgattam, hogy blogot kezdek, és megörökítem a kis konyhámban születő finomságokat,. A névhez hűen bébiételekről is fogok irni rendszeresen, bár egyenlőre egy nagyon rossz evő gyermekkel áldott meg a sors, azért mindig próbálkozunk.

Bio-Ritmus

Bio-Ritmus

Különleges ételek, újfajta ízesítésű szószok, lekvárok és egyebek, természetesen tartósítószerek nélkül. Főként bio-alapanyagokból készült ételek. Igyekszem a fehér lisztet és cukrot kerülni és elsősorban házi alapanyagokból és minél egészségesebben főzni! Kedvencem az olasz és a dél-francia (provence-i) konyha, de nagyon kedvelem a keleti erős fűszereket is! Szeretem összehozni az ízeket. Rengeteg gyógy-és fűszernövényt használok és a kertem terményeit. Próbálok az évszakokkal összhangban is főzőcskézni.

Hirdetés
Édesen Egészséges

Édesen Egészséges

Sütés-főzés cukor nélkül - a blogon szakértőink és olvasóink receptjeit tesszük közzé. Ezen túlmenően hírt adunk azokról a programokról, lehetőségekről, ahol azok, akik kénytelenek cukormentesen táplálkozni, segítséget kapnak a megfelelő étrend kialakításához. 2011 novemberében olvasói receptversenyt hirdettünk, és a nagy sikerre való tekintettel ezt havi sorsolások beiktatásával folyamatossá tettük: így a felhasználók egymást is tudják segíteni az életmódváltás útján. Ezen túlmenően több gyártóval, szolgáltatóval igyekszünk partneri viszonyt kialakítani, és ezeket blogunkon szintén közzétesszük, hogy felhasználóink minél szélesebb körű információhoz jussanak például a tekintetben, melyik kávéházat, cukrászdát érdemes felkeresni, ha a család valamelyik tagja nem ehet cukrot, de ilyen élményre vágyik. Nagy hangsúlyt helyezünk az interakcióra, figyelembe vesszük az olvasói visszajelzéseket. A blogra (előzetes szelekció útján) bárki küldhet be receptet, és igyekszünk olvasóink kéréseinek, kérdéseinek utánajárni, és érdemben megválaszolni azokat. A cukormentesség mellett figyelünk azokra is, akik a cukor mellett más alapanyag intoleranciában szenvednek.

Ezt főztem ma

Ezt főztem ma

Sok-sok ételrecept kitűnő minőségű fotókkal. Ezt a gasztroblogot is ajánlom mindenkinek megtekintésre, akit érdekelnek a gasztrokincsek.. Ízelítő - sajtos roló: Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta 1 tojás só A töltelékhez: 8dkg liszt 5dl tej 2 tojás 8+15dkg reszelt sajt 10 dkg vaj őrölt bors reszelt szerecsendió Elkészítés: A leveles tésztát nyújtsd 2-3 mm vastagra. Vágd kétujjnyi csíkokra. A tésztacsíkok egyik szélét kend meg tojással, és fém sütőhengerekre csavard fel. A rolókat hengergesd meg finoman, majd ecseteld meg tojással.

Főzni jó

Főzni jó

Főzni jó! Főzni bárki tud! Csak kell hozzá egy jó recept! Imádok főzni, sütni, új recepteket olvasgatni és kipróbálni. Rengeteg receptet lementettem már a számítógépre, most szép sorban kipróbálgatom őket és a jól sikerülteket itt gyűjtöm össze főleg magamnak, de örülök neki, ha másnak is segíthetek ezzel. Én hiszek benne, hogy: Főzni bárki tud! Csak kell hozzá egy jó recept! ( Lecsóból idézet)

Gasztronómia és vendéglátás

Gasztronómia és vendéglátás

Szakácsok által szerkesztett gasztronómiával és vendéglátással foglalkozó élmény és hobbi-blog. Receptek, elkészítési módok, képek és egyéb érdekességek várnak rád az oldalakon. Kedves Látogató! Ez egy folyamatosan bővítés alatt álló gasztronómiai recept és élménygyűjtemény. E blogon keresztül igyekszünk az ízek, ínyencségek világába nagyobb bepillantást engedni. Mivel hobbink a hivatásunk is egyben, garantálhatom, hogy soha nem fogunk kifogyni a témákból. Jó böngészést kívánunk! Üdv.: Kovács Szabolcs (commis de cuisine) és Sárközi József (executive chef)

Horasz konyhája

Horasz konyhája

receptek, gasztró, gasztronómia, gasztro Egy férfi főz, néha magának, de leginkább a barátainak, családjának. Humorral és alkohollal súlyosbított receptek mindenkinek. És ami nem utolsó: csodaszép fotókkal. Gratula a férfinak!

Húsimádó

Húsimádó

Azért kezdek blogot írni, mert az utóbbi 1,5-2 évben egyre inkább élveztem, élvezem a konyhában molyolást, köszönhető ez annak is, hogy azért az egész család (feleség, 3 nagy-kamasz fiú és barátnő/haver) szereti a hasát. Szeretek kísérletezni, sőt a sztenderd recepteket is egy kicsit átformálom, saját fűszerezés, vagy ízvilág szerint. A blogomban nem csak recepteket, hanem fesztivál élményeket is szeretnék leírni, úgy az ételek, mint az italok világából. ( Például sör, pálinka és borfesztiválok, rendezvények )

Húsosfazék

Húsosfazék

Konyhai kísérletek és laikus éttermi kommentek. Adalék: 'A gróf egy napon valami tanácsot adott a lovakat éppen fölszerszámozó inasának. Az inas erre így szólt: - Maga ne szóljon bele gróf úr, mert maga laikus. - Maga tudja, mit jelent az, hogy laikus? - Persze. Azt, hogy marha!' Fentieket tessék minden további bejegyzés olvasásakor figyelembe venni!

Ízek Blogja

Ízek Blogja

Az Ízek Blogja nem egy újabb gasztroblog vagy recepttár; hanem egy szubjektív kalandozás az ízek világában. Az itt megjelent írásokkal egy kis kalandozásra hívlak az ízek birodalmába; szeretném bemutatni, hogy hétköznapi ételek, italok, alapanyagok hogyan teszik ünnepnappá a hétköznapokat! Bemutatok néhány különleges alkotóelemet, melyek nemcsak főzési hozzávalóként, de akár szépségápolási alapanyagként, vagy egészségvédő hatásuk miatt érdemelnek figyelmet a mindennapokban. Magamról annyit, hogy sem egészségvédő-szakértő, sem táplálkozástudományi szakember nem vagyok, csupán szeretem felfedezni a természet kincseit és ezeket a tapasztalatokat megosztom másokkal!

Tuti menü