Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gasztroblogok - blogspot.com képes leírás: Chili - Ezt [2. oldal]
részletek »

Gasztroblogok - blogspot.com: Chili - Ezt [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: gasztroblog.tlap.hu » Gasztroblogok - blogspot.com
Keresés
Találatok száma - 144 db
Chili és Vanília

Chili és Vanília

Ez egy gasztroblog, azaz online gasztronómiai élménybeszámoló. Kozmopolita kulináris kalandozások. Főzés. Magyarul. In Hungarian. Élvezetes és különleges receptek képekkel, részletes leírásokkal. Elöző írások: Párolt hal, sok ízzel A Kreatív 20 sikeres márkája között Merguez petrezselyemsalátával Bardatte, kouign amann, far breton Saláta burgonyával, barnított vajjal és chilivel Omlós, sós-édes keksz Chili&nília - 2009 Nevető séfek Sült zöldség, most káposzta Avokádó, mangó, garnéla

Chilis kávé

Chilis kávé

Kritizálok és főzök, ahogy kell! Finom ételek humorral fűszerezve. Minden nap új receptek, persze hús nélkül. Megtapasztalhatod, hogy a vegetáriánus ételek is ízesek, színesek és illatosak! Gyere, kóstold meg! Beszéljük ki együtt az éppen aktuális problémákat. Megtudhatod, mi a gasztroszex vagy éppen hol főznek a legrosszabbul és a legjobban Budapesten! Itt mindent megtalálsz, ami Neked kell!

Cicseriborsó, bab, lencse ..

Cicseriborsó, bab, lencse ..

25 éves koromig kizárólag elméletben főztem. Átrágtam magam Az Ínyesmester nagy szakácskönyvétől Rézi nénin át A művészek főzőkanállal című kiadványig mindenen. Aztán elkezdtem....Azóta csak főzök, ha meg nem főzök, azon jár az eszem,mit főzhetnék. Ez lenne a gasztrománia?

Colors in the Kitchen

Colors in the Kitchen

A blogon általam kipróbált receptek találhatók, fotóval és néha egy kis körítéssel a mindennapjaimból. Hogy miért Színek a konyhában (Colors in the Kitchen)? Mert imádom a színeket...ételben, természetben, ruhában...mindenben :) Úgy mint sokan mások, én is távol élek a Családtól és ez egy nagyszerű mód arra, hogy Édesanyám lássa mik készülnek itthon. Remélem találsz kedvedre való receptet az oldalamon, vagy kellemesen töltesz el egy kevés időt a böngészéssel. Ha bármelyik a kettő közül megvalósul, akkor már bőven megérte írni! :)

Cookta

Cookta

Igényes képek és minden nap bevethető egyszerűen és gyorsan elkészíthető receptek. Nagyon sok jó blog van de sajnos a receptekhez tartozó képek sokszor nem elég inspirálóak, ezért nem elég népszerű 1-1 blog. A Cooktan időt és fáradságot áldozunk arra hogy külföldi blogoldalak színvonalához illő képek készüljenek.

Csakapuffin...

Csakapuffin...

Doctor Pepper gasztroblogja képekkel, részletes leírásokkal, ízletes receptekkel és videókkal. Egy kis ízelítő a tartalomjegyzékből: Levesek Csülkös bableves Gesztenyekrémleves Eperkrémle ves Húsleves Paradicsomleves sajtos kiflivel Kenyérfélék és rávalók Hagymás baguette Undok fiú zsemléje - Másfélórás buci Puffancs Házi kifli Dagasztás nélküli kenyér Francia baguette Túrós-sajtos buci Fűszeres kenyér Olivás-paradicsomos kenyérke Francia baguette 2 Tonhalkrém és paradicsomos koktélrák Guacamole Pestós-szárított paradicsomos falatkák Fetakrém Paradicsomos-mozzare llás baguette Bruschetta Melegszendvics Pa n Bagnat Kecskesajtos fügés kanapé levendulamézzel Torták Mandulatort a Colatorta Csokis-narancsos torta Csokis torta citromhabbal Epres túrótorta Joghurtos narancstorta Aszaltszilvás csokitorta Epres-fahéjas torta Citromkrémes torta Limoncellos szilvatorta Variációk kelt tésztára Pizza Pizzás csiga Focaccia és grissini Pizzagolyó Fokhagymás csiga Kakaós csiga Aranygaluska Langalló Kekszek Csokis cookie Karácsonyi cookie Legjobb cookie ever - Útravaló keksz Pepparkakor Citromos keksz Zabpelyhes mogyorós keksz Polo és Néró Kéksajtos keksz Töltött keksz Fahéjas műzliszelet Aprósütemények, gombócok Puncsgolyók Fehércsokis-cit romos gombóc Zserbógombócok Bounty-gombóc S ütőtökös kókuszgolyó Epres kekszgolyók Gesztenyés kifli és datolyás golyók

Dia boszikonyhája

Dia boszikonyhája

Magamnak sokszor nyers, vega, vagy félig vega kaját főzök. Próbálok a mazdaznan, a makrobiotika, az egészséges életmód és a megérzéseim szerint főzni. A családomnak külön főzök a hagyományos, megszokott magyaros ízlés szerint, mert sajnos nem sikerül őket rászoktatnom az egészséges ízekre (csak részben). Ezért ebbe a blogba ömlesztve teszem fel mindenféle főzeményemet.

Dió Bisztró

Dió Bisztró

Egyedül nem megy - ezért ketten vágunk bele ebbe a blogba. Két nagyon hasonló, mégis nagyon különböző, családi hagyományokon alapuló főzést űző, késő harmincas-kora negyvenes nőszemély vagyunk. Tele vagyunk ötletekkel, de néha vagy csak túl fáradtak, vagy csak egyszerűen lusták vagyunk megvalósítani őket. Vagy egyszerűen egyszerűbb elméletben yomni, mint gyakorlatban. Na de majd most :))

Dulmina tündérkonyhája

Dulmina tündérkonyhája

Imádok jókat főzni, és persze utána jókat enni. Fontosnak tartom, hogy ami az asztalra kerül, az ne csak finom, de egészséges is legyen. Rajongok a természetes dolgokért a maguk egyszerűségében - és nagyszerűségében. Emellett nyitott vagyok az újdonságokra, és szeretek kísérletezni a konyhában. Legújabb felfedezéseim a vegetáriánus konyha könnyed, ízletes gyöngyszemei. Azelőtt a cukor és a fehér liszt fokozatos kiiktatása, egészségesebb alternatívákra cserélése volt kísérleteim fő motívuma. Szeretettel ajánlom ezt a blogot annak, aki megadta a végső lökést az elindításához, és mindazoknak, akik kíváncsiak rá, hogy a fentiek mit is jelentenek számomra a gyakorlatban. Jó olvasgatást, örömteli főzést, boldog étkezést! Dulmina

Hirdetés
Édesem

Édesem

A hobbi sütögetéstől a saját cukrászdáig. Élvezetes receptek klassz fotókkal. Jelenleg a hivatásos tanuló fázisban. Ízelítő a gasztroblog tartalmából: Álmaimban Amerika visszainteget: Tejcsokoládés cupcake Hogy ezek az amerikaiak milyen hülyeségeket tudnak kitalálni, szörnyű! Nyárikonyha kérdésére válaszolva: szerencsére nem szoktak kellemetlen élményeim lenni a blogommal kapcsolatban, az őrült kommentelők egyelőre elkerültek (eddig talán egy volt, az is szórakoztató). A barátaim eszméletlenül jófejek, mindig biztatnak, lelkesítenek, igazi kisdobosok. Én magam ellenben minden héten legalább egyszer arra ébredek, hogy fel kéne függeszteni a blogírást, mert van vagy ezer gasztroblog, és ebből száz elég jó is, semmi értelme a tömeget növelnem. Aztán mindig történik valami jó, ami továbbvisz a sárga úton.

Edith receptjei

Edith receptjei

Kalandok a konyhában, ízletes falatok olvashatók SEdit gasztroblogjában. Élvezetes képek, ezt nem lehet kihagyni!!! A tartalomból: Majonézes bab Sült krumpli fűszeres csirkemellel Megjelentünk! Kinyomós keksz Szendvicskrém Nőnapi vacsora Epres puding erdei gyümölcsökkel Meglepetés közeleg!!! A 100 első olvasó + sorsolás Paradicsomos káposzta "Őrült" saláta Töltött gomba Fetával-sajttal töltött sült krumpli Halfasírt zöldséges mártással

Enni jó! Főzni jó?

Enni jó! Főzni jó?

Enni szeretek, jókat enni nagyon szeretek. Főzni már nem annyira, de mivel enni szeretek, néha kénytelen vagyok főzni. Akkor viszont jót, változatosat, kevés munkával járót. Receptekről: A gasztroblogban található receptek általában a mennyiségek 2 adag ételhez elegendőek, ahol nem, ott külön jelzem.

Erikaholland receptjei

Erikaholland receptjei

Receptjeim, avagy mit ettünk ma vagy tegnap. sok-sok étel recept egy helyen több képpel illusztrálva. Végigkövetheted a képeken az elkészítés folyamatát is. Lilakáposztás holland egytálétel ízelítőnek a blog tartalmából: Sokszor keresgélek a holland ételek között és most ezt találtam. Tele van vitaminnal, amire nagy szükségünk van a téli hónapokban. Hozzávalók: egy kiló krumpli kockákra vágva 2 evökanál olaj egy lilahagyma apróra vágva fél lilakáposzta csikokra vágva egy evökanál méz egy evökanál vörösborecet vagy balzsamecet 30-40 grammnyi vaj egy dl tej egy zöld alma vékony csikokra vágva. Elkészités: A krumlit felteszem sós vizbe föni. Közben az olajon a hagymát a káposztát és a mézet amig össze nem esik, kevergetés mellett megdinsztelem, a végén kicsit erösebbre vehetem alatta a tüzet.

Ét-Vágy

Ét-Vágy

Több évtizedes gyakorlatom alatt szerzett tapasztalatim ez úton is szeretném önnel megosztani. Egy csodálatosan szép és egyben hihetetlenül küzdelmes hivatás képviselője vagyok, aki semmit sem veszített szakmai elhivatottságából. A főzés számomra az örömszerzés egyik forrása. Ez késztet újabb és újabb ételek készítésére és azok publikálására. Azt a csodás ételkészítési gazdagságot, melyet elődeink a történelem viharai miatt sajnos nem tudtak teljes egészében átadni, én a magam szerény eszközeivel próbálom felkutatni, a mai igényeknek megfelelően újraéleszteni, és közkinccsé tenni.

Étel-receptek kezdő háziasszonyoknak

Étel-receptek kezdő háziasszonyoknak

Kicsit amatőr blog, de az ételek szívvel-lélekkel készültek. Nóra gasztrobogja. Receptek képekkel illusztrálva, amiket egy kezdő háziasszony is egyszerűen és könnyen elkészíthet. Olyan könnyen elkészíthető recepteket találsz itt, amit egy hétköznapi háziasszony legyen az akármilyen kezdő is, el tud készíteni. Képekkel illusztrált gasztroblog részletes recept leírásokkal.

Eve and Apple

Eve and Apple

Szeretek gyorsan készíteni finomakat. Lesz itt sok balkáni étel, mert azok a kedvenceim. Olasz, görög és szerb receptek elsősorban. És persze a hagyományos ételek is helyet kapnak az oldalamon. Csak kipróbált recepteket fogtok itt találni, remélem, örömötöket lelitek bennük!

Ezt fald fel!

Ezt fald fel!

A feleségemmel mindketten szeretünk a konyhában ténykedni. :-) A blogban található ételeket valóban elkészítettük, nem csak megtetszettek és megosztottuk. Igyekszünk részletesen leírni a dolgokat, és megtűzdelni egyéni tapasztalatokkal, saját készítésű fotókkal is. Olvashatsz itt majd olyan ételekről, melyek saját szüleményeink, mi kísérleteztük ki, és olvashatsz majd olyanokról is, amelyeket mi is valahol olvastunk, megtetszett, megkívántuk, majd elkészítettük, és méltónak találtunk arra, hogy blogunkban közzé tegyük a receptjét. Ez esetben az eredeti forrást is meg fogjuk jelölni. :-) Gyere, és főzz velünk...

Tuti menü