Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gasztroblogok - blogspot.com képes leírás: Morticia - Receptek [7. oldal]
részletek »

Gasztroblogok - blogspot.com: Morticia - Receptek [7. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: gasztroblog.tlap.hu » Gasztroblogok - blogspot.com
Keresés
Találatok száma - 144 db
Morticia konyhája

Morticia konyhája

Hobbiból kezdtem sütni-főzni, imádom a különlegességeket, a gourmet dolgokat, új technikákat megtanulni, kipróbálni, szépet és finomat alkotni. És ezt szeretem megosztani. Szeretem a szokatlant és a meghökkentőt, bár ha a családomnak főzök, néha igyekeznem kell, hogy visszafogjam magam:)

Mrita - Enni élvezet vagy kaland csupán

Mrita - Enni élvezet vagy kaland csupán

Tavaly szeptembere óta vezetek gasztroblogot a Kulináris világban, majd elkezdetem a blogspotban is vezetni. A blogspotban sokkal többet lehet kihozni a blogból. 35 éve főzök a családomra. A magyar receptek mellett görög recepteket is készítek, görög származásom miatt. Étel- , ital recepteket jelentetek meg blogomban zenével kiegészítve.

Műkedvelő Hedonista

Műkedvelő Hedonista

Azt vallom a főzésről, hogy figyelem kell hozzá, öszpontosítás, és az érzékek szabad szárnyalása. Összpontosítani nem az összpontosításra kell, hanem arra, hogy engedjük szabadon dolgozni az érzékeket. Kit érdekel, hogy ki, hogy szokta! Az érdekeljen, hogy te hogyan szereted. Ettől lesz egyéni. Mindig lesz, aki fintorog, de ez nem gond, ez nem jelenti azt, hogy rossz az étel, csak annyit jelent, hogy nem egyezett az illető ízlésével. Ha rossz, azt úgyis érzed. Nem akarok én, és nem is szoktam mindenen változtatni. Vannak, amik úgy jók, ahogy vannak és minden módosítás erőszak lenne. De vannak inspiráló ételek is, amik arra késztetnek, hogy fogadjam el őket úgy, ahogy vannak és tegyek hozzájuk valamit. Ez az étel evólúciója, szerintem. Sohasem voltam tudatos ember, talán nem is leszek. Én gyomorember vagyok. A munkámban is a főzésben is.Végezetül, nem vagyok profi és nem is leszek. Azért főzök, hogy nekem jó legyen és ezt a jót megosszam másokkal is. Ha ők is jónak tartják, akkor az örömük visszaszáll rám és nekem többszörösen lesz jó.

Nassoló Naplopó

Nassoló Naplopó

Bonbon, torta, főétel, leves, minden, amit a konyhámból tudni érdemes. Újabban a házilag készített dolgokért vagyok nagyon oda, de a szakterületem egyelőre folyamatosan változik. A bonbonok világa elvarázsol, de úgy tűnik kicsit kezdek visszahúzódni a torták felé. Enni pedig kell, tehát kap rendes, laktató ételeket is a család! :)

Nem vagyok mesterszakács

Nem vagyok mesterszakács

Ez egy szakácsolvasókönyv blogja. Elfoglaltaknak, amatőr konyhaművészeknek, kezdő szakácsoknak. Mindennapokra, jeles napokra.Tradicionális ételekkel, modern fogásokkal, nemzetközi különlegességekkel. Hétköznapi időbeosztásra, hétköznapi konyhára tervezve. Utazási élmények, tapasztalatok, elmélkedések.

ninjamenza

ninjamenza

Egy magyar gasztroblogger egy japán weboldal alapján kísérletezik, hogy fölfedezze a modern japán konyhát. Gyors, könnyű, kevés egzotikus alapanyaggal dolgozó receptek, különleges ízek. Az európai, a kínai és a japán konyha keveréke. Ételek minden időpontra és alkalomra. Ismerős ételek egy kicsit másképpen.

Nyolc éhes száj  blogja

Nyolc éhes száj blogja

A tartalomból: Medvehagyma....még mindig Spenót...akaromismondani medvehagyma Majd csinálok ilyet otthon12 - Kinder szelet Csokitojás helyett Főként sütemény és vacsorának való receptek találhatók eme gasztroblogban.

Ottis főz

Ottis főz

Sziasztok! Aki ismer, tudja mennyire szeretek sütni, főzni. Nagyon szeretek új recepteket kipróbálni, új ízeket megismerni. Több éve gyűjtögetem a recepteket, mára már elég szép gyűjtemény állt össze. Blogomra elsősorban kipróbált és jól bevált recepteket szeretnék feltenni. Az itt található fotók az általam elkészített ételek fényképei!

Pákosztos

Pákosztos

Rebarbarás-amarettis rétes - egy recept a blogból Sejteni lehetett, hogy ez a rétes jó lesz. De hogy ennyire? Ha éttermem lenne, biztos minden tavasszal ott lenne az étlapon! :-D Mivel pedig a recept bármilyen gyümölccsel működik, gyakorlatilag egész évben lehet kísérletezni. Én legszívesebben jó ropogós cseresznyével és mandulával próbálkoznék legközelebb. .....

Hirdetés
Palócprovence

Palócprovence

Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk." A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum. Itt van az én Provence-m. Palócprovence...

PanelGastro

PanelGastro

Konyha? Ugyan már, ez csak főzőfülke! Úgy gondoltam, bebizonyítom az ellenkezőjét: két négyzetméteren is lehet káprázatos ételeket készíteni. Ez az én kis Panelkonyhám. Régóta terveztem már egy gasztroblog írását. Most, hogy befejeztem a sulit és jelenleg aktív álláskereső vagyok, arra gondoltam, hogy megosztom a nagyvilággal, hogy miket forralok itthon a konyhámban. Általában egyszerű, könnyen elkészíthető és relatíve olcsó ételeket főzök. Előszeretettel használom fel a hűtőben régóta várakozó maradékokat, hogy valami újat varázsoljak belőlük. Szeretek kísérletezni és új ízeket kipróbálni. Általában magam találom ki a receptjeimet, de ehhez sokszor használok külső inspirációt. Ha valamit eltervezek, akkor 5-6 hasonló receptet is megnézek, és abból gyúrok össze valami teljesen újat. Ha a egy receptet változtatás nélkül átveszek valahonnan, akkor a forrást megelölöm.

Pásztortűz

Pásztortűz

Vajon mi volt régen a bográcsban, a szabadtűznél? Mit sütöttek-főztek elődeink, amikor még nem színezett be mindent a paprika? Felkutatjuk a régi, hagyományos alapanyagokat és ételeket, egyszerű, célravezető ételkészítési technikákat, amit a mai korban nekünk is érdemes megismernünk. Kaland, múltidézés.

PiciJuci Cukrászdája

PiciJuci Cukrászdája

Ez az oldal azzal a céllal indult, hogy bemutassam, és megosszam veletek azoknak a tortáknak és süteményeknek a képeit és receptjeit amelyeket kipróbáltam. Csak és kizárólag az általam készített torták képeit használom fel, a receptek természetesen közkincsek, de igyekszem a saját tapasztalataimmal kiegészíteni, segíteni az elkészítésükben.

Piszke gasztro blogja

Piszke gasztro blogja

Magamról Anya. Feleség. Hivatás. Sütés-főzés. Kert. Könyvek. Ízelítő a blog tartalmából: Crème fraiche házilag Somlói galuska torta Logisztika Sütinyalóka Egy csipet konyhasó

Puncscitrom

Puncscitrom

Szerettem volna egy ideje receptkönyvet írni az öcsémnek a családi receptekből. Nem tudtam rávenni magam, hogy kézzel megírjam, így egy kicsit más formában, a Puncscitrom blogon keresztül szeretném őt meglepni ezzel. Másodsorban pedig végre rendszerezem receptjeimet, amiket az évek során gyűjtögettem innen-onnan, mert rettentő nagy káosz van közöttük. Ennek eredményét olvashatjátok ebben a blogban. Egytálételek, levesek, édességek, húsik, köretek, ez meg az. Mivel próbálkoztam paleo és vegán receptekkel is, itt-ott azok is fellelhetőek.

Pusztakonyha

Pusztakonyha

Fővárosi lányból, kisfalusi feleség és anyuka lettem - ám ezt cseppet sem bánom. Jóillatú receptek, ételek blogja. "Húú, most nézem, hogy már több mint egy hónapja nem írtam semmit a főzős blogomba. Azért ez durva. Azért is durva, mert közben főzök ám, sőőőőt az utóbbi időben Drága Jó Férjecském szívesen eszik vacsira is főtt ételt, tehát van úgy, hogy egy nap egynél többször is a tűzhely körül sertepeltélek :) Most egy nagyon egyszerű receptet hoztam, így visszatérésként :) Vaníliás-meggyes papucs Még anno aktív nlcafe-s fórumozós időszakomban akadt meg a szemem ezen a nyalánkságon. Persze a recept azóta eltűnt illetve nem találtam, de emlékezetből igyekeztem valamit kreálni. Főztem egy van.pudingot. (1/2 liter tej, pudingpor, és 4 evőkanál cukor). Hagytam kihűlni."

Receptek nem csak ínyenceknek

Receptek nem csak ínyenceknek

Összegyűjtött és kipróbált étel, sütemény, pizza, palacsinta és saláta receptjeinket szeretnénk megosztani kedves látogatóinkkal. Az általunk is elkészített ételeket részletes leírással és képpel mutatjuk be. Oldalunkat mindennap újabb recepttel bővítjük, ezért szívesen fogadjuk olvasóink hozzászólásait, kipróbált receptjeit is.

Tuti menü